Unde ne vedem lunar

Întâlnirea lunii iulie 2018 – Dificultăți în alăptare

anunt iulie 2018

Întâlnirea lunii iunie 2018 – Pregătirea pentru naștere și alăptare – primele săptămâni

cropped-anunt-luna-iunie-2018.jpg

Întâlnirea lunii mai 2018 – Avantajele alăptării

anunt bun mai 2018

Întâlnirea lunii februarie – martie 2017 – De ce alegem să alăptam?

02.03.2017

Alăptarea este modalitatea cea mai convenabilă pentru a hrăni bebelusul. Salvează timpul si energia mamei.

Discuțiile acestei întâlniri se vor axa pe subiecte legate de un start bun în alăptare,  cât de des alăptez,  răsfață alăptarea, cum evit angorjarea și multe altele.

Vă invit în ziua de joi, data de 9 martie 2017, între orele 11 și 13, la sediul Centrului MiniMe, str. Calea Griviței nr. 150, între Gara de Nord si Gara Basarab, pentru a vorbi despre alăptare, durata evenimentului fiind fixă, vă rog să nu întârziați.

17021686_1417051821691447_4329613497866117039_n

 

Întâlnirea lunii ianuarie 2017 – 6 ani de întâlniri LLL București

17.01.2017

În anul 2009 LLL International a acreditat prima consultantă din România. Între timp, lucrurile s-au schimbat, au fost acreditate și alte consultante, sunt în curs de acreditare și alte mame doritoare să devină consultante, dar, momentan, întâlnirile LLL au loc doar în București.

În fiecare lună ianuarie se mai termină câte un an de întâlniri în care ofer consultanța LLL. Luna aceasta sărbătorim începutul anului al 7 lea de când LLL organizează întâlniri lunare de sprijin în alăptare.

De aceea, vă invit în ziua de luni, data de 30 ianuarie 2017, între orele 11 și 13, la sediul Centrului MiniMe, str. Calea Griviței nr. 150, între Gara de Nord si Gara Basarab, pentru a vorbi despre alăptare, durata evenimentului fiind fixă, vă rog să nu întârziați.

Evenimentul este deschis femeilor însărcinate, mamelor cu copii și celor interesați de a afla informație de calitate despre naștere, alăptare, purtare și autodiversificare, cu înscriere înainte la adresa de e-mail laptematern@yahoo.com. Dacă, după înscriere, din motive de înteles, vă răzgândiți, vă rog, să mai trimiteți un e-mail pentru a anula participarea și a ceda locul celor interesați.

168124_137887852941190_4403852_n

La Leche League International – 60 de ani de existență

Cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existență a La Leche League International voi organiza o întâlnire La Leche League București.

Titlul acesteia va fi “Începuturi” deoarece vor fi discutate subiecte despre nașterea naturală, inițierea alăptării imediat după naștere, idei pentru a ușura activitatea unei mame începătoare, sisteme de purtare începând cu prima zi de viață.

Invitatele speciale vă vor delecta cu experiența proprie în alăptare și cu subiectele despre activitatea lor zilnică.

Dacă veți veni la întâlnirea La Leche League veți avea plăcerea de a le asculta pe:

– binecunoscuta Diana Mateescu, și ea fondatoare a unui brand celebru și a unei asociații în beneficiul copiilor și familiilor acestora. Sistemele de purtpare sunt de un real folos în activitățile zilnice. poarta-ma! a devenit un brand axat pe produse de babywearing și accesorii.

Iar Asociatia Romana de Babywearing, unde Diana este una dintre fondatoare, e nou-născut ce va avea o creștere frumoasă. Și cum Saptamana Internationala a Purtarii Copiilor 2016 se desfășoară în perioada 5-10 octombrie, Diana ne va vorbi despre “Best seat in the house for baby”, fiind și motto-ul săptămânii. Adică, unde ar fi bine și corect să stea bebelușul imediat după naștere și ce implicații emoționale și ce beneficii în dezvoltare va avea. Implicit, familia va fi mai odihnită și fericită!

Livia Toboșaru care este moață licențiată a Universității de Medicină și farmacie „Carol Davila”, București și masterand în cadrul aceleași universități la masterul de “Îngrijiri specifice ale lăuzei și nou-născutului la domiciliu”. A obținut certificarea de educator prenatal Lamaze în 2013 și de consilier babywearing Trageschule Dresden în 2015. Este doula și consilier în alăptare, și mamă a 4 copii – născuți natural și alăptați. Susține cursuri gratuite despre naștere și alăptare la Pravalia parintilor

Livia ne va vorbi despre “Impactul nașterii asupra inițierii alăptării”, dar așteaptă întrebări și din partea publicului.

„Cred că atunci când viitorii părinții sunt informaţi și susținuți pot traversa cu încredere în propriile forțe o etapă esențială din viața unei familii – întâmpinarea pe lume a unui copil. Îmi doresc foarte mult să fiu alături de viitoarele mămici pentru ca ele să se poată bucura cât mai mult de bebelușul și de maternitatea lor. Vreau să le ajut să găsească în ele însele resursele, puterea și înțelepciunea de a face din experiența sarcinii, nașterii și alăptării o reușita pentru ele și cel mai bun început în viață pentru copilul lor.”, declară Livia.

Irina Thiery este mama a doi copii, realizator de documentare și președinta asociației Lion Mentor Association.

Acum doi ani, odată cu înființarea asociației, a lansat campania “Îndrăznesc pentru Copilul Meu!” campanie ce are la bază trei documentare: “Îndrăznesc să nasc așa cum vreau!” primul documentar românesc care descrie nașterea în sistemul sanitar românesc, procedurile standard din spitale, precum epiziotomia sau cezariana, dar mai ales, descrie emoțiile plăcute și neplăcute – traumatizante – pe care le trăiesc femeile în procesul nașterii în unele spitale românești.

“Îndrăznesc să alăptez. Pași spre Conștientizare” primul documentar românesc despre alăptare și substituenții de lapte matern, în care sunt dezbătute miturile alăptării, patologiile sânului și pozițiile propice unei alăptări de succes. Totodată, documentarul analizează Codul Internațional de Marketing al Substituenților de Lapte Matern și demonstrează cum producătorii de lapte praf îl violează în mod constant, parșiv și cinic, profitând de vulnerabilitatea proaspetelor mămici și de nevoile financiare ale cadrelor medicale.

“Îndrăznesc să diversific” primul documentar românesc despre alimentația bebelușului în primii doi ani de viață. Mâncarea chiar contează, iar alimentele pe care le consumăm ne pot afecta dezvoltarea și starea de sănătate. “Îndrăznesc să diversific” pe lângă faptul că vorbește despre metodele de diversificare, ne arată cum putem evita pericolul de infarct, diabet, obezitate și multe alte afecțiuni alegând să-ți hrănești corect copilul încă din primii doi ani de viață, alăptând, evitând zaharul, sarea și mierea până la vârsta de cel puțin un an, și învățând și înțelegând importanța citirii etichetelor de pe produsele alimentare.

Lion Mentor Association militează pentru respectarea drepturilor omului pentru informare corectă, echilibrat și independentă, din surse fără conflicte de interese. Practic militează pentru opțiunile mamei și copilului la naștere și nu numai, pentru că consideră că dacă nu ne cunoaștem opțiunile, nu avem nici una!

Întâlnirea va avea loc în Calea Griviței nr. 150, în apropiere de Gara de Nord, într-o sală de cursuri MiniMe – sala de dans/atelier, JOI, 13 octombrie 2016, între orele 11 și 13, durata evenimentului fiind fixă, vă rog să nu întârziați.

Evenimentul este deschis femeilor însărcinate, mamelor cu copii și celor interesați de a afla informație de calitate despre naștere, alăptare, purtare și autodiversificare, cu înscriere înainte la adresa de e-mail laptematern@yahoo.com. Dacă, după înscriere, din motive de înteles, vă răzgândiți, vă rog, să mai trimiteți un e-mail pentru a anula participarea și a ceda locul celor interesați.