Istoric

Organizația La Leche League International a fost înființată în anul 1956 de către 7 femei, mame Mary White, Edwina Hearn Froehlich, Mary Ann Cahill, Betty Wagner Spandikow, Viola Brennan Lennon, Mary Ann Kerwin și Marian Leonard Thompson.

founders-1956_60th_anniversary_web

Mary White era căsătorită cu medicul Greg White. La momentul înființării LLL, aceștia aveau împreună 6 copii și trăiau în Franklin Park, unde Greg practica medicina.

Greg era receptiv la modul natural de îngrijire a copiilor și a mamelor. La școala medicală studiase cu dr. Hebert Ratner. Fusese impresionat de filozofia lui Herb de a trăi mai aproape de Mama NaturăGreg și Herbert au fost prieteni buni și au influențat filozofia LLL.

În luna iulie 1956, familiile White și Thompson au organizat un picnic în Wilder Park, Elmhurst, Illinois, SUA. În timp ce tinerele mame prezente la picnic erau agitate în privința preparării laptelui praf căutând să încălzească apă, Mary și Marian stăteau liniștite, nu aveau grija laptelui pentru bebeluși. Bebelușii lor, fericiți și sănătoși, erau dovada alăptării. S-au întrebat dacă ar putea împărtăși altor mame din experiența lor în alăptare. Așa că, au hotărât să meargă mai departe cu ideea lor.

celebrate_60_logo_rgb-01-01

Și așa a fost: 7 femei și o idee, începutul unui vis care va aduce blândețe nașterii și bucurie în arta alăptării.

Scopul de bază a întâlnirilor era de a oferi sprijin și încurajare pentru proaspetele mame, la care se adăugau studii științifice solide și informație pertinentă despre alăptare.

Nici una din cele 7 femei nu și-a imaginat că acest vis va face înconjurul lumii și va afecta viețile multor mame și copii.

În timp, grupurile LLL s-au înmulțit în întreaga lume ajungând la un număr de 3000 în 66 de țări. Azi, LLL este recunoscută la nivel internațional ca o autoritate în domeniul alăptării.
Numele organizației a fost inspirat de o biserică din Saint Augustine, Florida, dedicată Fecioarei Mariei – “Nuestra Senora de la Leche y Buen Parto”, se traduce “Maica Domnului a nașterii fericite și a laptelui”.

Sediul internațional al organizației este în Schaumburg, Illinois, SUA și cuprinde aproximativ 30 de angajați. O serie de filiere sunt în Canada, Marea Britanie, Germania, Elveția și Noua Zeelandă. Organizația cuprinde în jur de 300.000 oameni din 63 țări.

Din anul 2009, organizația a acreditat consultante și în România.