Marea provocare a alăptării

“Quintessence Breastfeeding Challenge”

În multe locații din America de Nord și din jurul lumii, mame care alăptează se vor reuni pentru a-și alăpta copiii în același timp. Astfel se sărbătorește, se promovează, se protejează alăptarea și se sprijină femeile care alăptează. Acest eveniment reprezintă o șansă pentru educație și sprijin reciproc într-un mediu social. Este o modalitate de a demonstra dreptul mamelor de a-și alăpta copiii oriunde, oricând.

foto2011-copy

Alăturați-vă initiațivei de a celebra alăptarea printr-o competiție distractivă unde fiecare copil va fi câștigător pentru că este alăptat!

Evenimentul “Quintessence Breastfeeding Challenge” a început în anul 2001 când 856 bebeluți au fost alăptați simultan în 26 locații din Canada. În 2011, numărul celor alăptați simultan a crescut la 5383 în 230 de locații din Canada, SUA, Brazilia, Filipine, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Ucraina, Rusia, România.

14kh0yw

De ce această provocare? Alăptarea are multe beneficii, bine documentate, inclusiv o mai buna sănătate, atât pentru mame, cât și copii. Potrivit UNICEF, din 136.700.000 copiii născuți la nivel mondial, doar 32,6% dintre ei sunt alăptați exclusiv în primele șase luni. Recomandarea este ca alăptarea să fie exclusivă în primele șase luni și să continue timp de doi ani și mai mult, împreună cu hrănirea complementară adecvată începând de la vârsta de șase luni. Multe femei nu reușesc să îndeplinească aceste recomandări și renunță la alăptare cu mult înainte de vârsta de 6 luni. Două dintre cele mai mari obstacole pentru mame continuă să fie lipsa de sprijin și  marginalizarea de către societate.

2hxq5oo

În 2011, 4646 copii din 16 țări au luat parte la “Quintessence Breastfeeding Challenge”. Când acest eveniment a început nimeni nu s-a gândit că un deceniu mai târziu alăptarea în afara casei ar prezenta în continuare o provocare majoră pentru multe femei. Reprezintă o strategie pentru a ajuta la nivel global la răspândirea faptului că alăptarea este normală și importantă pentru sănătatea copilului și a mamei. Într-adevăr, drumul spre sănătate pe tot parcursul vieții începe cu alăptarea.

2cp9pis