Alăptarea unui bebeluș adoptat

Este posibil să stabiliți producția de lapte uman pentru un copil adoptat, chiar dacă nu ați fost niciodată însărcinată sau nu ați născut. Cantitatea de lapte pe care o puteți produce depinde de mulți factori.

Majoritatea mamelor sunt capabile să producă cel puțin o cantitate mică de lapte. S-ar putea să puteți induce alăptarea (începeți să produceți lapte) și, apoi, să vă creșteți cantitatea de lapte, punând copilul la sân des și/sau mulgând.

Unele mame adoptive și non-gestaționale stimulează producția de lapte folosind o pompă pentru sân la fiecare 2-3 ore, înainte de venirea bebelușului. Poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni pentru a începe să producă picături de lapte. Cu cât sânii vor fi stimulați mai mult, cu atât se va produce mai mult lapte. Dacă produceți lapte înainte ca bebelușul să vină, îl puteți păstra pentru a fi utilizat mai târziu.

Chiar dacă bebelușul nu a fost alăptat, îl puteți ține în brate atunci când îl hrăniți (și oferiți-i multe îmbrățișări între hrăniri!) încurajând același tip de atașament pe care îl aduce hrănirea prin alăptare.

Multe mame consideră că pot produce suficient lapte pentru a putea renunța complet la suplimentele de formulă. Deși nu există nicio garanție că veți putea satisface toate nevoile bebelușului dvs., puteți maximiza cantitatea de lapte uman pe care copilul dumneavoastră o primește. Orice cantitate de lapte matern este benefică. Chiar dacă nu ați reușit să renunțați complet la supliment până când copilul face peste șase luni, alimentele solide pot începe treptat să înlocuiască orice suplimente cu formulă.

Multe mame adoptive și alte mame non-gestaționale folosesc protocolul Newman-Goldfarb pentru a stimula producția de lapte. Puteți citi mai multe aici: https://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/protocols4print.shtml

Utilizarea unui sistem de nutriție suplimentară

Dacă bebelușul dvs. are nevoie de un supliment de lapte muls sau formulă, vă recomandăm să utilizați un sistem de nutriție suplimentară (SNS). Astfel, puteți oferi bebelușului acel lapte suplimentar chiar în timp ce este alăptat.

S-ar putea să vă fie utilă această postare despre suplimente. https://www.laleche.org.uk/nursing-supplementers/

Contactul piele pe piele

Contactul piele pe piele este benefic pentru bebeluși și părinți; înseamnă pur și simplu să țineți copilul gol, neâmbrăcat, pe pieptul dvs. gol. Vă puteți acoperi cu o pătură subţire pentru căldură. În câteva minute, veți vedea beneficiile contactului piele pe piele pe măsură ce vă relaxați. Temperatura corpului, respirația și ritmul cardiac al bebelușului se vor stabiliza. Bebelușii se atașează profund și sug mai eficient în timpul și după contactul cu pielea.

Este un mod minunat de a vă hrăni bebelușul, chiar dacă nu alăptați.

Donarea laptelui uman

La Leche League susține pe deplin utilizarea laptelui uman pentru copii; nu putem facilita sau înființa rețele de distribuire a laptelui uman, deși consultanta LLL vă poate ajuta cu informații de contact pentru băncile de lapte uman fără scop lucrativ, pentru alte centre de colectare reglementate și pentru rețelele de distribuire a laptelui formale/supravegheate medical sau informale.

Băncile de lapte uman furnizează lapte donat pasteurizat și verificat. Există beneficii și riscuri documentate pentru distribuirea informală a laptelui. „Lapte uman pentru bebelușii umani” (HM4HB) este o „rețea informată de donare a laptelui” și este o organizație internațională pe care mulți părinți o folosesc pentru a obține lapte uman.

 Sprijin

Grupurile LLL sunt un loc minunat pentru a găsi sprijin, indiferent de circumstanțe. Dacă intenționați să adoptați sau să aveți un copil născut prin surogat, puteți participa la întâlnirile LLL înainte ca bebelușul dvs. să sosească, la fel ca alte viitoare mame și părinți.

Odată ce veți avea copilul, veți găsi o primire călduroasă în grupul dvs. și ajutor și informații de care este posibil să aveți nevoie pentru a vă ajuta să vă îndepliniți obiectivele în alăptare.

Întâlnirile LLL se desfășoară într-o gamă largă de locuri – La Leche League nu este afiliată și nu susține nicio afacere, organizație sau religie ale cărei sedii le foloseşte.

Sursa: https://www.llli.org/breastfeeding-info/adoption/?fbclid=IwAR1vsFOoTdXgwTf82alU10hqVfGd4sYSxZDI4yL9o1J2f5R7iDbkVz8Jxhg

Tradus de Roxana-Mirela Duduș